Het huisje
De Nummer tien is een typische, Vlaamse “Dorpswoning” en beschikt over alle nodige faciliteiten om u een zorgeloos verblijf te bieden.
De slaapkamers
Zoals bij elke landelijke woning variëren de slaapkamers, gelegen op de eerste verdieping, in vorm en grootte. Ze beschikken allemaal over dezelfde faciliteiten, voorzieningen en comfort die u mag verwachten van een comfortabele woning
Met zorg is het oude met het nieuwe versmolten. Onze prachtige ontworpen slaapkamers bieden al het comfort dat nodig is na dagen gevuld met nieuwe ervaringen en ontdekkingen uit de regio.
Gezelligheid
Ruim interieur
Woonkamer
Op de begane grond bevindt zich een ruime, maar gezellige woonkamer, waar de warme gloed van het licht u zal uitnodigen om ’s avonds samen een boek te lezen, gezelschapsspelletjes te spelen of TV te kijken.
De keuken
De halfopen, volledig uitgeruste keuken en de eethoek kijken uit over het landelijke landschap en bieden overdag veel daglicht, ’s avonds prachtige zonsondergangen en te allen tijde privacy.
Alles is inbegrepen, gewoon genieten
Kindvriendelijk en voorzien van alle comfort
Authentiek dorpshuisje met stijlvol interieur
Drie kamers – Plaats voor maximaal 8 personen
*Het huisje biedt plaats aan maximaal 8 personen. Er zijn drie slaapkamers met tweepersoonsbedden en een 3-zitsbank dat kan worden uitgevouwen tot een tweepersoonsbed in de woonkamer. Er is ook een babybedje beschikbaar.
Tuin
In de tuin van meer dan 200m² kan u genieten van een terras met uitzicht over de polders. Deze tuin biedt voldoende mogelijkheden voor kinderen om te spelen en voor ouders om te ontspannen en te genieten van een lokaal biertje.
De perfecte plek
Het is ook de perfecte plek voor een barbecue. Of u uw steak nu saignant of doorbakken wilt, er is geen betere locatie om te genieten van het beste Belgische rundsvlees, met lokale producten uit de nabije omgeving.
Het dorp
Het dorp Waterland-Oudeman maakt deel uit van de regio Meetjesland en is slechts 9 km² groot met in totaal 458 inwoners. Toch heeft het een lange geschiedenis!
De oorsprong van de naam
Voordat Waterland-Oudeman in de 15e eeuw werd gesticht, was het gebied al bewoond, maar het werd voortdurend bedreigd door overstromingen vanwege de nabijheid van de zee. Destijds heette het dorp: ‘‘Sint-Niclaes-ter-Varent’.
De moderne naam komt van twee historische gebeurtenissen. De naam ‘Waterland’ werd gekozen door de stichter Hieronymous Lauweryn en verwijst naar de tijd dat het land deel uitmaakte van de zee; het werd enkel land door zijn werken aan de dijken. Na zijn dood in 1509 zette zijn zoon zijn werk voort en ter ere van zijn vader noemde hij de polder (een laaggelegen, door dijken omsloten stuk land): ‘Oudemanspolder’.
Lokale activiteiten
De meeste mensen die tegenwoordig in het dorp wonen, werken in de regio of zijn actief in de landbouw.
Wanneer u buiten het dorp reist, ziet u veel moderne boerderijen die één van de twee soorten activiteiten uitoefenen die typisch zijn voor de regio: veehouderij (melk en vleeskoeien) en teeltactiviteiten (aardappelen, suikerbieten, tarwe, uien en bonen).
Een goed bewaard geheim
Volgens onze grootvader was het dorp ooit zeer bekend voor zijn (illegale) bars. Als grensdorp met Nederland was het een populaire plaats voor smokkelaars en bezoekers van over de grens. Ze kwamen hier om een leuke tijd te beleven.
Het is tegenwoordig zeer moeilijk in te beelden dat dit rustige dorp ooit deel uitmaakte van een populair feestgebied.